13-07-2018 2 min. Patrick van Haren

Welpen op avontuur in Ermelo

Welpen op avontuur in Ermelo

De welpen van Scouting Don Bosco keken al weken reikhalzend uit naar het jaarlijkse zomerkamp en afgelopen week was het eindelijk zo ver. Er was een mooie locatie gevonden in Ermelo waar de Leeuwense welpen en hun leiding al snel in een spannend avontuur belandden. In hun verblijfoord ‘Slot Armel’ liepen heel wat rare snuiters rond. De landheer en eigenaar van Slot Armel had de grootste moeite om gasten te ontvangen en de Leeuwense welpen besloten hem een handje te helpen om het landhuis en de herberg weer aantrekkelijk te maken.

Welpen

Programma
De hele week zijn er rond dit thema spellen en tal van activiteiten, zoals het vangen van het zwaard, ringsteken en heel veel waterspellen. Elke avond was er als rode draad het bouwen van een prachtig kasteel in estafetteverband met behulp van dozen en de creatieve inslag van alle deelnemers. Voor dit zomerkamp zijn de welpen onderverdeeld in vijf nesten die elke dag tegen elkaar strijden. Op vrijdagmiddag is de grote finale en zal bekend worden welk nest de grote winnaar mag worden genoemd.

Sandra Geurts laat namens de leiding weten dat het zomerkamp geweldig verloopt, mede dankzij de prachtige weersomstandigheden. Niet te warm, maar wel zomers en de hele dag lekker buiten spelen. ‘Heel bijzonder dat voor het eerst in de geschiedenis van Scouting Don Bosco onze akela tevens haar eigen zoon bij zich heeft op dit zomerkamp,’ aldus Sandra.

Scouting don Bosco

En of al die spellen en acties al niet genoeg waren, werd er ook nog een bezoek gebracht aan Familiepark Julianatoren in Apeldoorn. Eigen foto

Over Scouting Don Bosco Hutten bouwen, kampvuren stoken, speurtochten over het internet en via GPS, vlotten bouwen, nachthikes, broodjes bakken, knutselen, disco en ga zo maar door. Er is simpelweg géén afwisselendere hobby dan Scouting. Want Scouting staat voor uitdaging! En Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting Don Bosco, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Kom gerust eens een kijkje nemen aan De Peel 13 in Beneden-Leeuwen.

Welpen

Foto's beschikbaar gesteld door Scouting Don Bosco


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.