Workshops mantrazingen

Mantra’s zijn eeuwenoud gezongen teksten met zeer krachtige klankvibraties. Ze hebben een weldadige invloed op je fysieke en geestelijke welzijn. Door het steeds herhalen van de woorden, wordt stress afgevoerd, je hart geopend en ontspanning bereikt.

Voor mensen die niet weten wat mantra zingen inhoudt, vroegen we onlangs aan Lenny of ze daar wat meer over kan vertellen. 'De meeste teksten die gezongen worden zijn in het Sanskriet en heel makkelijk te volgen, omdat de lettergrepen op het Nederlands lijken. Er zijn ook wat Engelstalige teksten bij,’ zo legt Lenny uit.

Lenny vertelt de betekenis van het lied vooraf zodat je met die intentie kunt zingen. Dit heeft vaak een diepere werking en je kunt je persoonlijke thema's in je achterhoofd houden. Als voorbeeld vertelt Lenny over een lied dat gaat over de band met je kinderen. Bij het zingen hiervan wordt het op energetisch niveau nog meer versterkt.

‘Alles is energie, denk maar aan de test van Masaru Emoto, waarin hij liefdevol tegen water 'sprak' en lelijke woorden ertegen zei; de samenstelling van het water werd geobserveerd en de kristalvorming was veel chaotischer bij het 'lelijke woorden'-water. Ons lichaam bestaat ook voor meer dan de helft uit water. Hoe mooi is het om dan liefdevolle teksten en klanken te zingen?’ legt Lenny uit.
Zo noemt ze ook als voorbeeld het lied wat gaat over het vergeven van anderen en jezelf; een persoonlijke situatie in je achterhoofd houdend kan dit heel helend werken.

Het zingen van mantra’s kan door iedereen worden gedaan. Je hoeft niet mooi te kunnen zingen, de woorden en klanken doen hun werk! De mantra's worden begeleid door Lenny van den Heuvel.

Twee workshops
Dit keer keuze uit een ochtend- en avondworkshop.
Donderdag 20 september van 10.30 - 12.00 uur
Vrijdag 21 september van 20.00-21.30 uur
Locatie: Praktijk Gaia, Sportlaan 26 te Beneden-Leeuwen

Bijdrage: 10,00 incl. thee
Aanmelding: Lenny van den Heuvel: info@gaia.nu of 06-25243862Care Letselschade B.V.
Jon Toebast Tegels en Sanitair BV