Home > Ontspanning

Cursussen en workshops in Beneden-Leeuwen

In deze rubriek vind je alle cursussen en workshops in de buurt. Leuk voor een hobby of met een gezelschap zoals een familiedag, verenigingsdag, buurtdag of bedrijfsuitje.

Atelier Perspectief voor teken- en schildercursussen

Henny Driessen geeft wekelijks teken- en schildercursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen in haar atelier aan huis. Om kennis te maken met verschillende technieken kan er ook gestart worden met tien proeflessen. Kijk voor meer informatie op www.atelierperspectief.nl Ook worden er met regelmaat workshops gegeven (eventueel ook op locatie)

Internetcafé Senioren

Doelstelling van het Internetcafé is om senioren 50+ vertrouwd te maken met de computer, internet en e-mail. We beschikken over drie instructie computers met internet Het meebrengen van eigen laptops is ook toegestaan.

Elke deelnemer krijgt per week één uur les onder persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger/ instructeur. Er wordt gewerkt met een op senioren afgestemd oefenprogramma
Dat programma bevat de basisonderdelen van: Windows, Word/tekst, e-mail, internet en enige apparatenkennis.

Het internetcafé is gehuisvest in een lokaal van Basisschool "De Leeuwenkuil" ingang: Azaleastraat 1 Voor meer info, zie onze website: https://www.seniorenleeuwen.nl/IC/index.htm

Muziekdocenten vormen nieuw collectief

Als alternatief voor het verdwijnen van Kunstencentrum De Stroming uit West Maas en Waal biedt een aantal voormalig muziekdocenten van de Wijchense muziekschool de mogelijkheid om toch in West Maas en Waal muzieklessen te blijven volgen. De enthousiaste en gekwalificeerde muziekdocenten zijn zelfstandig, maar bieden via het onlangs opgerichte Muziekcollectief Rivierenland individuele muzieklessen of in groepsverband aan.

Op deze manier kunnen veel muziekleerlingen nu en in de toekomst bij hun vertrouwde muziekdocent lessen blijven volgen. Bij Muziekcollectief Rivierenland zijn inmiddels twaalf docenten aangesloten en er is nog ruimte voor docenten die lesgeven op trombone, kleinkoper en dwarsfluit. De leslocatie voor West Maas en Waal is basisschool De Leeuwenkuil aan de Azaleastraat in Beneden-Leeuwen.

Voor meer inlichtingen kun je terecht op www.muziekcollectief-rivierenland.nl
 

Groenrijk Tuincentrum
Profile Romijnders