Home > Ontspanning > Recepten

Hutspot, met klapstuk

De winter lijkt dan misschien zijn laatste stuiptrekkingen te vertonen, er is nog alle gelegenheid om te genieten van een voortreffelijke winterkost. Het recept van deze week ie een winterhoofdgerecht voor vier personen.

Tijdsduur: langer dan 60 minuten

Voedingswaarde per persoon
558 Kcal (2348 kJ). Ei wit: 33 g. Vet: 23 g (waarvan 14 g verzadigd ). Koolhydraten: 63 g.

Ingrediënten

500 g klapstuk
500 g aardappelen geschild en gesneden
250 g winterwortels geschrapt en fijn gesneden
250 g uien geschild en fijn gesneden
50 g boter
2 eetlepels azijn
1 eetlepel mosterd
peper en zout
Keukengerei

Stamper
Bereiding

Breng in een pan 2 dl water aan de kook met wat zout. Doe het klapstuk in de pan, laat een uur koken met het deksel op de pan.
Schep het vlees uit de pan. Doe de aardappelen, wortels en uien in de pan met het kookvocht en leg het klapstuk er bovenop. Laat 20 - 25 minuten koken.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Giet de aardappelen en wortels af, maar vang een beetje van het kookvocht op. Stamp het door elkaar en roer er de azijn, mosterd, peper, zout en een beetje kookvocht door.
Doe de stamppot in een schaal. Snijd het klapstuk in plakken en leg deze bovenop de hutspot. Lekker met piccalilly.

Nursing Nu
Smulders Car Expert