Home > Ontspanning > Recepten

Souvlaki

Voedingswaarde per persoon
Voedingswaarde per spies: kcal (kj) 252 (1058) eiwit 18 g vet 20 g koolhydraten 0 g.

Ingrediënten
750 gram mager lamsvlees van de bout in blokjes van ca. 3x3 cm gesneden
Voor de marinade:
2 eetl. citroensap
1 theel. verse of gedroogde tijm
1 theel. gedroogde oregano
versgemalen peper
1 dl olijfolie
zout (bij voorkeur grof gemalen zeezout)

Keukengerei
Kom
8 houten of metalen spiesjes

Bereiding
Roer voor de marinade het citroensap, de tijm, de oregano en wat peper in een flinke kom door elkaar en roer er daarna de olie door. Doe de blokjes lamsvlees bij de marinade en schep goed om. Laat op kamertemperatuur circa 2 uur of in de koelkast circa 12 uur marineren en schep in die tijd zo mogelijk een of twee keer om.
Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes en rooster ze op de barbecue in circa 6 minuten rondom bruin. Het vlees moet van binnen nog een beetje rosé zijn. Lekker met tomatensaus of knoflooksaus en een Griekse salade met tomaten, komkommer en olijven.

Blik op Beneden-Leeuwen en Keurslager Maarten hopen dat je hebt genoten van de zomerse recepten de afgelopen vier weken. Smaakt het naar meer? Houd Blik op Beneden-Leeuwen in de gaten!

Mooi en Zo
Health fysiotherapie en training