Home > Ontspanning > Recepten

Spareribs, hamburgers en worsten in barbecuesaus

Voedingswaarde per persoon
kcal (kj) 890 (3738), eiwit 65 g, vet 58 g, koolhydraten 27 g.

Ingrediënten

1 kg spareribs, voorgekookt
4 hamburgers
4 braadworstjes
2 el olie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
8 el tomatenketchup
6 el worcestersaus
4 el azijn
1 tl zout
1/2 tl versgemalen peper
2 el bruine suiker
mespunt chilipoeder of vlokken
400 g gepelde tomatenblokjes
tabasco

Bereiding
Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een paar druppels tabasco.
Bestrijk al het vlees met de saus en bak ze om en om donkerbruin op barbecue of in de oven op 175◦C. Bestrijk als het nodig is het vlees tussendoor nog met de saus.

Kooktips
Aluminiumfolie is een handig artikel om vlees warm te houden. Bijvoorbeeld wanneer een groot stuk vlees een kwartier moet 'rusten' voordat het wordt aangesneden. En om gebakken kleiner vlees een tijdje buiten de pan te laten wachten omdat daarin bijvoorbeeld een saus wordt gemaakt van de aanbaksels en kookroom.

Ui eerst fruiten, daarna knoflook
Omdat knoflook snel verbrandt, is het beter om ui en knoflook niet tegelijk in de pan te doen. Daarom eerst de ui snipperen en fruiten totdat de snippers glazig zijn en vervolgens de gesnipperde knoflookteentjes zachtjes meebakken.

Meer recepten?
Ga naar de rubriek "Blik op recepten" (bij welzijn) en houd de komende nieuwsedities in de gaten voor nieuwe recepten.

Mooi en Zo
HGA Administratie