Home > Bedrijfsadviezen

Experts voor letselschade nemen zorg over
Niet iedereen zal zich meteen bewust zijn van de enorme impact die letselschade met zich kan meebrengen. Op de eerste plaats natuurlijk het letsel, de beperkingen, de medische behandelingen en hopelijk het herstel. Maar hoe zit het met de aansprakelijkheid? Zijn de kosten te verhalen? En hoe moet je dat regelen? Er rijzen vele vragen. Care Letsel Schade kent de antwoorden.

Register-Expert Ramon Schuijers is gepokt en gemazeld in de wereld van de letselschade.  Vier jaar geleden begon hij zijn eigen bedrijf Care Letselschade, om meer nadruk te kunnen leggen op werken met cliënten in plaats van werken met dossiers. ‘Op dit kantoor tellen niet het aantal dossiers dat moet worden afgewerkt, maar hier gaat het om de gewenste aandacht voor een cliënt’, aldus Ruben van den Berg, die sinds een jaar als Expert Personenschade en mede-eigenaar aan het bedrijf is verbonden. Inmiddels zijn er zes mensen werkzaam en maakt het bedrijf een gestage groei door. ‘Dat is vooral door de mond-tot-mond reclame. Een andere verklaring voor de groei is dat steeds meer assurantietussenpersonen de expertise van Care Letselschade inschakelen voor hun klanten, omdat de specialistische kennis meestal bij hen ontbreekt,’ legt Ramon uit.

Er is nog altijd veel onwetendheid over letselschade.  Ramon zegt daarover lachend: ‘Uiteraard wil iedereen het liefst geen contact met ons hoeven op te nemen,’ om er daarna serieus aan toe te voegen: ‘Maar als er eenmaal letselschade is ontstaan, dan zetten wij ons volledig in voor een zo goed mogelijk resultaat voor onze cliënten.’
Bij de financiële gevolgen van letselschade kun je denken aan de medische kosten, huishoudelijke hulp, verlies van inkomsten en reiskosten, maar ook het smartengeld. Care Letselschade treedt op namens cliënten die letsel opliepen als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer, een hondenbeet of valpartij. Maar ook voor de werknemer die letsel opliep als gevolg van een arbeidsongeval. Ruben: ‘Wij zullen ons optimaal inzetten om goede arbeidsverhoudingen daarbij intact te houden en tevens de schaderegeling zorgvuldig te behandelen’.

Care Letselschade

Ramon Schuijers (l) en Ruben van den Berg in overleg met elkaar. Foto: Markeon

Ook werkgevers weten de weg naar Care Letselschade meer en meer te vinden. ‘Wanneer een medewerker las gevolg van letselschade arbeidsongeschikt raakt, kan de werkgever de netto loonschade, aanpassingen op de werkplek en de kosten van arbodienst op een aansprakelijke partij te vorderen’, aldus Ramon.
De kracht van het bedrijf zit vooral in de persoonlijke benadering. ‘We bezoeken een cliënt vaak al snel na het ongeval, ook al hebben we cliënten in het hele land’, vult Ruben aan. Daarnaast werkt Care Letselschade voor particulieren kosteloos. De kosten van rechtsbijstand zijn namelijk onderdeel van de schade en dus rechtstreeks te vorderen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

De Agave
Brasserie De Rosmolen