Home > Zakelijk > Ondernemers

Jon Toebast - Jon Toebast Tegels en Sanitair

Vandaag ga ik een bezoek brengen aan Jon Toebast. Zijn bedrijf bevindt zich op de grens van Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen aan de Van Heemstraweg. Een cameraploeg van RTL 4 komt op deze dag ook bij Jon Toebast om een impressie maken voor het populaire programma LifestyleXperience. Het bedrijf is uitgekozen door de redactie vanwege de hoge mate van dienstverlening, vakkennis en kwaliteit. Voor mij een reden om eens een kijkje te nemen bij dit moderne bedrijf.

Showroom
Via de mooie entree loop ik tussen twee etalages door en wordt meteen al spontaan begroet door een vriendelijke medewerkster bij de receptie. Ze laat haar werkzaamheden voor wat het is en komt meteen naar me toe. Gastvrijheid krijgt meteen al een hoog cijfer, als aan mij koffie wordt aangeboden. Ik ben nog maar net binnen en voel me nu al thuis. Eigenaar Jon Toebast beëindigt zijn telefoongesprek en biedt mij een kijkje aan in zijn fraai ingerichte showroom. Er staan vele verschillende opstellingen van sanitair opgesteld. Er zijn allerlei combinaties mogelijk en er is voor elk budget een nieuwe badkamer mogelijk. Bij een knapperend haardvuur wordt mij de werkwijze uitgelegd. Aan de hand van de bouwtechnische gegevens, die de cliënt meebrengt, worden de wensen op een rijtje gezet. De mogelijkheden worden vervolgens uitgewerkt en er wordt een prachtige 3D voorstelling op een groot scherm getoond. Zo krijg je een erg realistische indruk van de nieuwe badkamer. Er wordt deskundig advies gegeven over de mogelijkheden van tegels en natuursteen. Stijlvolle uitstralingen, optimale hygiëne en onderhoudsvriendelijkheid worden zeker niet vergeten. En door veel ervaring worden praktische tips gegeven over de nieuwe indeling. Dienstverlening scoort dus ook goed bij Jon Toebast.

Vakkennis
Jon Toebast reist zelf met regelmaat naar het Europese landen, maar ook naar China en Vietnam om de ontwikkelingen en trends van natuursteen nauwgezet te volgen. En bovendien ziet hij dan ook wat hij inkoopt. Met zijn verkoopteam ging hij afgelopen jaar nog naar Italië voor werkbezoek. Zijn personeel is daardoor betrokken en gemotiveerd. Er wordt vooral veel kennis opgedaan, die in de praktijk goed van pas komt. Elk personeelslid verstaat zijn of haar eigen vakgebied, of dat nu op de receptie, bij de verkoop, in het magazijn of bij het vervoer is. Jon onderwerpt nieuw personeel aan een strenge selectie. Door dit beleid heeft Jon de beste vakmensen om zich heen. Ook voor vakkennis kan nu een hoog rapportcijfer worden gegeven.

Voorraad
Als eenmaal naar tevredenheid een nieuwe badkamer is samengesteld, worden alle materialen besteld. Veel is er uit voorraad leverbaar, zodat de nieuwe badkamer al snel gerealiseerd kan worden. In het magazijn volgt altijd een dubbele controle, voordat de bestelling op transport gaat. Ook dat transport gaat in eigen beheer via een pas nieuw aangeschafte vrachtwagen. Ook alle denkbare aanverwante materialen worden desgewenst meegeleverd. Van allerlei verschillende lijmsoorten tot schoonmaakproducten voor natuursteen. En als de levering is thuisbezorgd, wordt altijd nog even een telefoontje gepleegd of de bestelling naar wens is ontvangen. Door goede contacten met deskundig installatiepersoneel, kan Jon Toebast u met die vakmensen in contact brengen. Niet voor niets levert Jon Toebast door heel Nederland. Service verdient hier ook al een dikke voldoende.

Elk budget
De uitstraling van de showroom is op het eerste gezicht dan wel luxe, toch zijn er ook veel mogelijkheden voor een kleiner budget. Er zijn zelfs al tegels te koop vanaf 5 euro. De Cash & Carry-afdeling biedt een overzichtelijk assortiment. Heeft u een vloertje in de bijkeuken of garage, die van tegels moet worden voorzien, kunt u even goed terecht als wanneer u op zoek bent naar een complete badkamer, al dan niet met sauna. Het assortiment is zeer uitgebreid. U vindt er een keur aan vloertegels, wandtegels en natuurstenen materialen. Ook voor de ruime sortering ontvangt Jon Toebast een hoog cijfer.

Schoon
Wat tot slot nog opvalt, is de schoonheid in deze zaak. Waar je ook komt, overal is het opgeruimd en schoon. Dat maakt het voor de cliënt veel prettiger om rond te kijken. En de kinderen kunnen lekker even hun eigen gang gaan in de kinderhoek. De receptioniste houdt een oogje in het zeil, zodat de ouders op hun gemak kunnen rondkijken. Op de website vindt u uitgebreide informatie over deze kwaliteitszaak met no-nonsense beleid.

Acam
Personal Switch