Home > Ontspanning > Kraamzorg

Kraamzorg Beneden-Leeuwen

Kraamzorg

Het begin van de zwangerschap is heel bijzonder. Het is een tijd waarin u veel wilt weten over zwangerschap en bevalling. Allerlei praktische vragen komen in u op. Wat moet u regelen? Wat moet u eigenlijk met wie afspreken? Op deze website geven wij u informatie over kraamzorg, en wat Kraamzorg Zuid-Gelderland u te bieden heeft. Voor u verder leest, de waardering van de cliŽnt voor onze organisatie is gemiddeld een 8,5.

Wij willen u niet onthouden dat 98 % van de kraamgezinnen bij een volgende zwangerschap opnieuw voor ons kiest.

Wie zijn wij?
Kraamzorg Zuid-Gelderland is onderdeel van ZZG zorggroep. Onze kraamzorg omvat veel activiteiten zowel in de periode van zwangerschap, als in de tijd rondom de bevalling en in de kraamperiode. Bijvoorbeeld:

- Professionele kraamzorg gedurende het kraambed.
- 24 Uurs bereikbaarheid voor vragen en advies.
- Lactatiekundige service.
- Samenwerking met verloskundigen en ziekenhuizen.
- Overdracht naar het consultatiebureau.

Wij zijn een kraamzorginstelling die al meer dan 50 jaar professionele kraamzorg in Zuid-Gelderland biedt. Ook bieden wij zorg in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen en een aantal gemeenten net over de grens in Duitsland. Ongeveer 80% van alle zwangere vrouwen kiest in de regio Zuid-Gelderland voor Kraamzorg Zuid-Gelderland.

Aanmelding
Bekijk de polis van uw zorgverzekering. Voor sommige zorgverzekeraars geldt dat u zich rechtstreeks bij ons kunt aanmelden door middel van een aanmeldingsformulier of via deze website. De meeste cliŽnten moeten zich telefonisch aanmelden voor kraamzorg via hun zorg-verzekeraar.
Deze hebben een eigen kraamzorglijn (zie overzicht). De zorgverzekeraar zal u vragen of u voorkeur heeft voor een kraamzorginstelling. Heeft u een voorkeur voor Kraamzorg Zuid-Gelderland geeft u dit dan duidelijk aan bij uw zorgverzekeraar. Anders kan het zijn dat u bij een ander kraamzorgorganisatie wordt ingeschreven. Wij adviseren u zich voor de vierde maand van uw zwangerschap aan te melden. De gegevens die u op het aanmeldformulier invult worden met grote zorgvuldigheid en volgens de wettelijke privacyregeling behandeld. Ongeveer 2 weken na aanmelding ontvangt u een bevestiging van ons. Als u hierover vragen heeft kunt u tijdens kantooruren bellen met: Kraamzorg Zuid-Gelderland telefoonnummer: (024) - 366 58 00.

Zorgverzekeraar:
- AGIS
- CZ
- IZZ
- Menzis
- VGZ Telefoonnummer:
0900 - 88 07
0900 - 202 03 40
0900 - 222 32 42
0900 - 202 50 03
0900 - 221 31 41

Werkgebied
Wij leveren kraamzorg in de volgende plaatsen in gemeente West Maas en Waal:
Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden Leeuwen, Boven Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

Kosten
In Nederland wordt kraamzorg grotendeels vergoed door de zorgverzekeraars. In sommige aanvullende pakketten kunt u bijverzekeren voor onder andere couveuse nazorg en extra kraamzorguren. Met alle zorgverzekeraars heeft Kraamzorg Zuid-Gelderland een contract afgesloten. De meeste zorgverzekeraars regelen het betalingsverkeer rechtstreeks met ons. U betaalt voor elk uur kraamzorg dat u ontvangt een eigen bijdrage. Hierover ontvangt u van ons een rekening. Voor meer informatie over kosten en vergoeding raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Vanzelfsprekend kunt u op eigen kosten extra uren kraamzorg kopen.

Extra uren kraamzorg inkopen.
Wij bieden kraamzorg op maat. Wilt u daarnaast meer uren kraamzorg dan de geÔndiceerde uren, dan heeft u de mogelijkheid extra uren kraamzorg in te kopen. Voor de rust in uw gezin en de zorg voor uw eventuele andere kinderen is dit zeker te overwegen. U bepaalt zelf hoeveel uren kraamzorg u extra inkoopt. Op deze extra uren krijgt u een korting van 20% op het normale uurtarief. Neem voor meer informatie contact op met Kraamzorg Zuid-Gelderland. Voor de kosten van de kraamzorg verwijzn wij naar de website www.zzgzorggroep.nl

RegioBank
Cafe de Bever